Какво интересно да видите в Рио де Жанейро

Рио де Жанейро носи богата история, има множество забележителни места и туристически атракции, но това, което непременно трябва да видите са следните места и обекти:

Захарната планина

Над устието на залива Гуанабара на 400 метра (1300 фута) се намира Захарната планина. Тя е монолитна създадена от кварц и гранит. Посетителите могат да се повозят в кабинковият лифт, който тръгва на всеки 20 минути от основата на хълм Babilonia и се изкачва до върха на хълма. От там, посетителите могат да вземат втори кабинков лифт до върха на планината.

Ipanema

Плажът е известен в песента боса нова „Момичето от Ипанема“ през 1960 остава един от най-популярните днес туристически места в Рио. Ipanema рутинно достига върха на „Най-добрите плажове в света“ и задържа тази своя позиция година след година. Плажът е заобиколен от добре организирана мрежа от магазини, кафенета и ресторанти, както и набор от художествени галерии, театри и клубове. Намира се в престижна Южна зона, между плажовете на Копакабана и Леблон.

Copacabana

Разделени от Ipanema на запад от плажове за сърфисти, Copacabana има по-активна част. В Рио местните жители, наричат за кратко „Cariocas“. Fort Копакабана е военна база, превърната в музей отворена за обществеността.

Посетителите и Cariocas обичат да се разхождат по крайбрежната алея, която граничи с 4 км (2,5 мили) дълъг плаж. Първоначално построен през 1930 г., пешеходната пътека разполага с вълнообразен дизайн, изложен в черни и бели камъни. Островът по крайбрежната алея е обсипан с многоетажни хотели и апартаменти.

Христос Спасителя

Една от най-популярните туристически атракции в Рио де Жанейро е кацнала на върха на 710 м (2,330 фута), статуята на Христос Спасителя. Високата статуята стои с протегнати ръце, гледайки спокойно над града. Изграждането на статуята започнало през 1922 г. по време на разцвета на движение на Art Deco с изграждане на статуя от бетон и талк. Тя се счита за най-голямата статуя проектирана в жанра за целия свят. Повечето посетители вземат вертикална Cog влак да достигне до основата на върха. От там, посетителите на паметника веднъж трябваше да се изкачи на стотици стъпки, за да стигне до върха. Днес, асансьори и ескалатори са на разположение, за да се съкрати пътуването.

 

 

 

 

 

Scroll to Top