10 най-добри места за посещение в Германия

Най-известен със своят Октоберфест и история на Втората световна война, Германия е дом на някои от най-красивите природни забележителности в Европа. Това е страна, която определено има какво да покаже от приказни замъци, важни исторически места и оживени лица и сцени. Преглед на най-добрите места за посещение в Германия ще е от полза за всеки решил да пътува до тази дестинация:

Лайпциг

Най-големият град в федералната провинция Саксония в Германия. Лайпциг е известен със своите ярки изкуства и култура сцена оформени от известните музикални композитори като Бах, Вагнер и Феликс Менделсон. Туристите днес могат да се насладят на изпълнение на музика на Бах в църквата, където Бах служил, пял в хор и сега е погребан. В допълнение към исторически места се намира и Старото кметство, градът разполага с няколко впечатляващи структури като Паметника на Наполеоните до битката на нациите и бившият върховен съд на Райха. Един от най-големите градски площади в Европа е разположен в центъра на кампуса, вторият най-стар университет в Германия.

Остров Рюген

Намира се в района на Балтийско море, Рюген е най-големият остров в Германия, свързан със сушата чрез Рюген мост и Рюген тротоар. Очарователни вили, романтични морски курорти и красиви плажове всички привличат туристи в Рюген, но звездата е Национален парк „Jasmund“, известен със своите уникални варовикови скали 528 фута (161 метра) над морето. Друга забележителна черта на остров Рюген е Cape Аркона Arkona, северната точка на Източна Германия, където туристите могат да посетят един стар фар, останки от славянски замък и живописно рибарско селище.

Романтичната Рейн

Стречинг между градовете Бинген и Бон, Германия, Близкия Рейн преминава през драматична геоложка формация, наречена Рейн дефиле. В този район са грандиозните пейзажи, осияни с около 40 средновековни замъци, живописни села и терасовидни лозя. Най-известната природна атракция на района е Лорелай, най-дълбоката и най-тесния участък на Рейн дефилето, който разполага с голяма скала, която е предизвикала инциденти в гребането преди 19-ти век. Най-добрият начин да се насладите на романтична Рейн е от речен кораб круиз.

Кьолн

Разположен на брега на река Рейн в германската федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, Кьолн е един от най-популярните места за посещение в Германия. Градът предлага оживен масив от атракции, нощен живот и звездни изкуства и култура. Кьолн също впечатлява забележителността като неформален символ на града, Кьолнската катедрала е зашеметяващ готическа църква. Нещо повече, Дванадесет римски църкви са великолепни образци на средновековната архитектура.

Дрезден

Преди това е бил силно повреден от атентати от Втората световна война, Дрезден е бил известен като зашеметяващо изкуство и архитектура. След много години, градът е възстановен, голяма част от предишната слава се връща. В столицата на федералната провинция Саксония, Дрезден предлага редица исторически обекти като катедралата Фрауенкирхе. Градът може да се похвали с много културни институции, от които Вечната опера е най-широко ценена.

Scroll to Top