6 храни, които не увеличават холестерола

Изследване, проведено в Америка разкри, че почти 98 милиона души, живеещи в страната, са над 20-годишна възраст и нямат проблеми с холестерола. Останалата част от 32 милиона всъщност страдат от такива.

Високите нива на холестерол са склонни да увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания, сърдечна атака и дори инсулт. Трябва да се знае, че приемът на много алкохол, пушенето и по-малкото прием на храна също отключва лошите нива холестерол.

Ето списък на храни, които можете да взимате, без да се налага да се притеснявате за нивото на холестерола.

яйца

Въпреки че те са богати на холестерол, все още са напълно безопасни за здравето на сърцето. Един жълтък, съдържа най-малко 185 милиграма холестерол. Следователно, дори ако имате намерение да се храните само с белтъците, такива ще ядат здравословната диета, без холестерол.

ядки

Американците проучили от 25 различни видове ядки и след като ги изядат установили, че нивата на лош холестерол се понижават. В действителност, те всъщност са с ниско съдържание на омега-6 мазнини. Ако искате да намалите възпалението, яденето на сурови ядки е печеливша ситуация.

кисело мляко

То е по-малко не само на холестерол, но и е много здравословно. Ако сте ядете кисело мляко всеки ден, трябва да знаете, че то действително намалява риска от сърдечно заболяване.

морска храна

Хората това погрешно схващане, че морски дарове са пълни с холестерол. Вярно е, че те не съдържат масло, до известна степен, но наред с това трябва да на подходящия вид на морски дарове, така че да не се отнема холестерола от тялото ви, защото то се нуждае от него. Ако ви се яде риба заедно с билки, рисковете към някои сърдечни заболяване спадат надолу.

шоколад

Няколко хора правят грешка да забравят за шоколада напълно. Същите те смятат, че сладкият какаов десерт ще ги накара да качат излишно тегло. По-малко хора знаят, че това всъщност е доста добре за здравето. Ефектите на тъмния шоколад върху нивата на холестерола всъщност са доста положителни и последните изследвания показват, че макар и да е с високо съдържание на калории, нивото на холестерола остава в застой.

Семена

Семената са изключително богати на хранителни вещества, както и помагат много на здравето на холестерола. Те имат ценни протеини и фибри, които в крайна сметка спомага за контрол на апетита. Изследователите твърдят, че холестерола може да подобри нивата си при хора, които всеки ден консумират семена.

Scroll to Top