6 предимства в ламината

Има много фактори като: цвят, стил, издръжливост, лекота на инсталиране и поддръжка, както и за здравето на човека, които могат да са от решаваща роля за избора на ламинат. И докато цената е важна, но не единствена, нека насочим вниманието към още 6 предимства в ламината.

Претеглете всички разходи, красота, лесна инсталация, трайност, грижи или дългосрочен поддръжка във времето, за да му се радвате истински:

Устойчив на надраскване

Може да ходите по паркет, без страх от надраскване. В сравнение с дървен паркет или мокет, ламинираният паркет е много устойчива на износване от домашни любимци, високи токчета, влизане с обувки и мебели на колелца. Разбира се, за да сте сигурни в надеждността и живота му, поставете си стелка, за изстригване на обувките пред вратата, а на колелцата на мелбите обуйте чорапки.

Избледняване

Екзотичен паркет Мербо е устойчив на UV лъчи и няма да избледнява дори след години на излагане на пряка слънчева светлина. Това гарантира, че ламинатът днес ще изглежда същият в годините и занапред.

Химическо въздействие

Класическите колекции ламиниран паркет също са устойчиви на проникване от повечето домакински химикали и органични разтворители (ацетон, червено вино, кафе, чай, маркери и т.н.). Упорити петна като маркер, червило или лак за нокти също могат да бъдат отстранени с малко ацетон.

Устойчив на огън

Горяща цигара, която пада върху ламинат и продължава да гори в продължение на няколко секунди не оставя и най-малката следа или обезцветяване на пода. Същата цигарата ще има негативно влияние върху други подови повърхности като дърво, килими или винил.

Износоустойчива

Ламинираният паркет се съпротивлява много на износване, без да показва никакви следи. Това се дължи на наслагването, най-горния слой на ламинат, който съдържа микроскопични частици корунд.

Удароустойчив

Поради своята твърдост HDF (High Density Fiberboard) ядрото на борда при ламиниран паркет може да издържа на резки и локализирани удари, като например тези, създадени от тънки токчета, падащи предмети и др. Подът също може да издържа на дългосрочно местене на столове, шкафове, маса, мебели с точилца на крака, крака на легло и т.н. Това не може да се каже и за останалите ламинат на ПДЧ или нормални MDF ядра.

Scroll to Top