Като се грижим за памучни дрехи през лятото

Памукът е фаворит сред тъканите на сезона и изисква някои внимателни грижи, за да се поддържа перфектно и да създава вид и усещане.

Лятото е сезонът, когато всички носят дрехи от памук. Такава е и рокля ДАЯН. Памучната материя на дреха не само създава качество и комфорт на тялото, но и поема потта, усеща се гладко и фино гали кожата. Памукът обаче изисква разбиране на естеството на тъканта. Ето как можете да се грижите за дреха от памука през лятото:

След изпиране на памучни дрехи в последната вода, добавете една голяма лъжица нишесте и разбъркайте добре. Не е нужно да затоплите водата. Сега натопете всеки плат индивидуално в нишестето и оставете да се накисва напълно. Така нека престои две до три минути. Изплакнете добре, това ще помогне всички натрупвания и мръсни петна да излязат от тъканта.

Парна ютия и колосани дрехи – изгладете дрехите с парна ютия. Някои модели може да са трудни да се гладят, освен ако не ви се използва по-ниска степен на пералнята, която да не намачква материите.

Най-добре е да изпирате дрехи в бяло веднага след обличането, но ако нямате такава възможност, може да оставите в леген с вода и препарат за бяло пране да се накисват час-два.

Винаги добавяйте омекотите в последната водата с пране. Той ще възстанови мекотата и формата на естествения памук.

Перете памучни дрехи в отделна пералня. Никога не смесвайте с други облекла и внимавайте за цветовете. Ако имате съмнение, че етикет или друга дреха може да пусне боя в общата вода, то перете по отделно и само с по-хладка вода.

Scroll to Top