Скритите разходи на бюджета за въздушен транспорт

Пътуващите са ограбени, когато става въпрос за евтин полет. С бюджетните превозвачи, предлагащи повече маршрути по целия свят, това прави по-лесни от всякога сравнения на цени, които се предлагат. Потребителите използват понижаване на цените на билетите и бързат да натиснат бутона: „купи сега“. Запитайте се по няколко прости въпроса за разкриването на потенциални скрити икономични и практични, разходи, преди те да ескалират.

  • Каква е реалната цена на този полет?

В преследване на сделка лесно може да се пренебрегне или забрави някой реален разход. Помислете за някои очевидни клопки. Уверете, че не сте включили, услуги, от които не се нуждаете. Така например, уеб сайтове изискват от вас да се откажете от застраховка за пътуване.

По-ниски цени на авиобилет, означава, че не плащате за включвани, предлагани от авиокомпаниите услуги на пълно обслужване.

Не забравяйте да разпечатате бордната си карта, преди да пътуват или рискувате да плащат допълнителна такса за забравяне. Внимателно проверете имената, както и датите на пътуване; променящата се само една буква може да струва скъпо.

Ако сте организирали всичко, в това число сте опаковали нещо за ядене или очаквате да платите на летище или авиокомпания надценка за хранене може да не ви се понрави особено крайната цена. Не всички бюджетни авиокомпании разпределят места, но ако имате предпочитания за такова, то може да ви се начислят допълнителни такси.

  • Какво има в дребния шрифт?

Уверете се, че четете и най-дребния шрифт на условията и реда на оператора, с който смятате да летите. Проверете за такси за багаж. Знайте, размерите на това, което оставяте и ограничението за тегло. Всяка авиокомпания има свои собствени правила за ръчния багаж и ако багажът ви не отговаря, това може да наложи глоба. В най-добрия вариант може да ви струва повече от самия билет. Ако пътувате с дете с бъги количка, или планирате да предприемете с вас обемна спортна екипировка е полезно да знаете какво е включено в билета и мястото и какво съответно ще трябва да плащате допълнително.

Scroll to Top