Как да подобрим интериора на дома с външни ролетни щори

Интериорът на дома или сигурността му са по-важни за вас? Истината е, че сред съвременните решения за дома има множество комплексни, които могат да се погрижат и за двете. Тогава започваме от защитата и добрата визия на прозорци и врати, а тук в допълнение се явяват външни ролетни щори.

Едни от тях могат спокойно да изпълняват ролята  на решетки, за защита срещу взлом. Освен това дават възможности за монтаж на резета, монтаж на охранителни системи или заключване на щората, което ограничава шанса да бъдат отваряни отвън. С механизъм от електричен мотор щорите се задвижват в затворено положение, а така автоматиката на мотора, не позволява да се повдигат ръчно. Вижте още за шпионски материали от тук.

Външните ролетни щори осигуряват защита и от шума идващ от улицата. За разлика от вътрешните щори, външните ролетни щори бранят дограмата от неблагоприятни климатични условия, за спокоен сън, парирайки и оставяйки шума навън. Важна роля за целта оказват и разстоянията между прозореца и щората, шумът се заглушава повече, когато и те са по-големи. Когато имате нужда от пълна тишина, това е вашето решение.

Структурното устройство и монтажа на външни ролетни щори става, чрез кутия за ламели от щората, когато трябва да са във вдигнато положение. Изработват се от алуминий или дебела пластмаса, PVC.

За постигане на максимален ефект на изолация, са препоръчителни външни ролетни щори, които се изработват от алуминий. За тях ламела, в най-долния край е направен по специален начин, от дебел алуминий с гумено уплътнение, а панелите са пълни с пяна полуретан. Това засилва изолиращите свойства на щорите.

За водачите на щорите са характерни странично набитите дюбели в прозореца. Върху водачите се закрепва кутията, която може да е обла или правоъгълна.

Външните ролетни щори цени

са не само защита и сигурност, но внасят и стил, комфорт и приятна атмосфера в дома.

Scroll to Top