7 неща, които ще повишат качеството на съня

Ако имате проблеми със съня сменете матрака с нов. Много специалисти са единодушни, че подходящите матраци са способни да ни изпратят в страната на сънищата за кратко време. Ето още 7 неща, които трябва да съобразите, ако искате по-добра степен на здравословен сън:

Следобедна дрямка – за тези, които редовно не получават достатъчно сън през нощта, денят ще е добро начало за наваксване. Час-два са напълно достатъчни, за да дадете нужната почивка на организма.

Съвет: Ако, обаче имате проблеми с нощния сън, не се опитват да спите през деня, без значение колко трудно може да бъде. Всичко нормално, може да се върнете към двадесет минути сиеста.

Спете след вечеря.

Стрес – постоянното напрежение може да е причината за нарушения със сън.

Съвет: медитирайте, ако е необходимо, препоръчват се и някои успокоителни, но само по лекарско предписание. Така ще започнете да се радвате на живота.

Медитация

Не позволявайте на стреса в живота си. Нека целият свят изчака!

Използвате леглото и матрака за други цели – зоната за спане трябва да бъде свързана единствено със сън. Дейности от типа – четене, гледане на телевизия и други случаи, означава конфликт със съзнанието, което ще престане да се счита матрака за символ на сън.

Съвет: Четете книга, гледайте новините само на стол или на дивана.

Леглото – това не е на работното място.

Стриктно придържане към режим – лекарите твърдят, че необходимостта да се спазва стриктно режим през деня, ще научи тялото да използва графика и останалата част. Разбира се не го приемайте твърде буквално. Научете и как да подобрите работата на своя климатик.

Съвет: Ако затворите очи, но на 15-та минута, все още не спите, чувствайте се свободни да се изправите и да не се мъчите. Прочетете книга. След 45 минути, се върнете в леглото. Ако първият опит да заблудите сънят не е бил успешен – опитайте отново ако е необходимо.

Режимът също трябва да следва ума.

Пийте – много хора погрешно смятат, че алкохолът допринася за здрав сън. В действителност, алкохолът уврежда качеството на съня и се събуждате по няколко пъти на нощ.

Алкохолът не е спътник на съня.

Електроника, компютър и телефон – използването на екрана за заспиване на мержелееща светлина не е добра идея.

Съвет: Един час преди вечерния е добре да изключите всички работещи устройства и просто да прочетете книга. Сънят ще бъде в състояние да настъпи много по-бързо.

Изключете всички електронни устройства един час преди лягане.

Климатик – почитателите на топлината симпатизират на твърдението, че в топли помещения, където няма свеж въздух, сънят идва три пъти по-трудно, отколкото на хладно.

Съвет: за един час преди лягане, отворете всички дюзи и позволете на чистия въздух да влезе свободно из стаята. Това ще ви помогне да заспите почти мигновено.

Проветреното помещение мястото за вас. Вие не сте краставица, да спите в оранжерия.

Чрез премахване на поне някои от тези грешки, може значително да се подобрите качеството на съня и да престане да страда от безсъние. Не забравяйте сега да стартирате със смяна на матрака. Проверете за видовете матраци преди това.

Scroll to Top