Как да подобрите качеството на въздуха в дома

Домът е сърцето на нашия свят. Това е мястото, където ние се храним, спим, къпем, забавляваме и правим повечето от нашия живот. Докато всички тези дейности, добавят спокойствие и наслада, също могат да причинят натрупване на замърсители, като дим от готвене и прахови частици.

Ето някои насоки, които да ви помогнат да направите дома си по-здравословен. Замърсителите във въздуха могат да предизвикат лошо качество на въздуха в затворени помещения, които могат да повлияят на целия дом и това как се чувстваме. За целта дръжте свежестта в помещенията

Поддържайте с влажна кърпа, дори трудно достъпни места, като например вентилатори и горната част на хладилника.

За да се избегнете потенциално вредни изпарения, осигурете си нетоксични, без аерозол, без аромат почистващи продукти (или да направите свои собствени домакински продукти). И използвайте прахосмукачка с HEPA филтър за най-добри резултати

Химикалите и алергените могат да се натрупват в домашен прах в продължение на десетилетия. Чрез използване и подмяна на филтъра на климатици за охлаждане можете да намалите концентрацията им в дома си. Можете също така да се отървете от други токсини, като ползвате бромирани огнеупорни химикали (PBDEs), както и да се преборите с алергени като полени, акари от домашни любимции т.н..

С помощта на техника като една прахосмукачка, която силно засмуква се гарантира, че прах и мръсотия, няма да се върнат обратно в отработените газове. В районите с висок трафик, прахосмукачката на едно и също място няколко пъти и редовно ще е добра алтернатива. По този начин частиците няма да имате време да достига тавана, където климатика улавя и завърта въздуха.

Новите микрофибърни бърсалки улавят повече прах и мръсотия, отколкото традиционните и не изискват каквито и да е решения за почистване.

Дори елементарни трикове като забърсване на краката на входа или сваляне на обувките ще доведат до намаляване количеството на мръсотия, пестициди и други замърсители, както и риска те да попаднат в дома си. Разберете за някои услуги, които могат да са ви от полза. Ако поставите изтривалка, при това достатъчно голям, дори това ще остави повечето замърсители в дома.

Scroll to Top