Ремонт на компютри 101: Съвети за безопасност при работа с компютри

Има редица неща, които можете да поправите по вашия компютър от дома. Можете дори да вземат лесни ъпгрейди. Въпреки това, без да знае как работи правилно вашия компютър може да доведе до огромни щети. Например, малко статично електричество може да бъде достатъчно, за да изпържи дънната ви платка. Ето защо трябва да се практикува правилно безопасността при работа на компютри. Това може да стане в професионален сервиз. Ето няколко съвета за безопасност при работа с компютри.

Ремонт на компютри и ремонт на лаптопи – изключете компютъра

Първото нещо, което трябва да направите, преди да работите на компютър е да го извадете и да изчакайте поне 15 минути. Компютрите са къща за електричество, която може да съдържа достатъчно, за да убие и те могат да притежават тази сила в продължение на няколко минути, след като изважда. Това означава, че трябва да бъдете изключително внимателни. Не просто побърза да скочите, за да се определите нещо без да вземете подходящи предпазни мерки.

Никога не работете върху монитори

Мониторите са нещо, което никога не искате да работи. По-стари монитори могат да помещават електроенергия, след като са изключени и могат да убият. LCD мониторите също са много чувствителни и лесно могат да бъдат разрушени от тези, които не знаят какво правят. Когато се налага ремонт на вашия монитор е най-добре предоставите тази работата на професионалистите.

Премахване на потенциала за статично електричество

Докато от статичното електричество не може да се чувства много зле, но може да повреди компютъра ви. В действителност, може напълно да се изпържи някои части на вашата машина, която може да струва далеч по-скъпо. За да защитите компютъра си от статично електричество, никога не трябва да се работите върху килим. Някои хора препоръчват докосва нещо метално, преди да започне, работа по жички и ремъци, а постелките трябва да са напълно обезопасени.

Избягвайте захранването

Както подсказва името, в захранването се помещава голямо количество електроенергия. Кризата на захранването може да доведе до шок или компютърни щети. Тогава най-добре е да не докосвайте захранването. Ако подозирате, че проблемите с електрозахранването не са преодолими за вас, то непременно се обърнете към професионалист. Поръчайте батерия за лаптопи.

Ремонтът на вашия компютър у дома може да ви спести много пари. Практикуването самостоятелно може да ви струва много пари и дори да коства живота ви. Трябва да се помни, за да се вземат предпазни мерки, за да се предотврати повреда на вашия компютър. Това означава изключване на компютъра и позволява тя да се настрои така, че да може да се освободи застроена електричеството. Това означава също така се избягва ремонт на смартфони и ремонт монитор и избягване на електрозахранването. Последно, но не на последно място, това означава премахване на възможността за статично токов удар, така че да не се изпържи вашия компютър.

Scroll to Top