Как да избера най-подходящия матрак за деца?

Не е тайна, че за да има едно дете добра стойка и здрав гръбнак, трябва да се грижим за него. И един от най-важните въпрос е детския матрак.

Децата, повече от всеки друг имат нужда от висококачествени легла, към които принадлежи и избора на матрак. Костите на децата са меки, почти като хрущял и лесно могат да бъдат деформирани, особено гръбначния стълб. Поради това е особено важно да се използват специален детски матрак. Такъв се избира съобразно критерии.   

Критерии за подбор на детски матраци:

Основното нещо при покупка на ортопедичен матрак за дете е степента на твърдост и вида на пълнеж. Тези два фактора дават този ортопедичен ефект – способността да заемат формата на човешкото тяло докато лежи върху него. В тази ситуация, натоварването се разпределя равномерно върху скелета и независимо, в какво положение е детето.

Следващият критерий е пълнителя. От него, зависи твърдостта от степента на ортопедичен матрак за децата. Най-малко е тя при детето и толкова по-висока трябва да е твърдостта. Тя може да осигури модерна пълнител за матраци или естествен латекс. Матраците могат да допринесат за качеството на съня.

Същият материал е подходящ за слой между пружините и матрак цилиндър. Тези два вида са с хипоалергични свойства, абсорбират влагата, нямат никаква миризма и дори създават добра циркулация на въздуха.

Свойства

Трябва да се отбележи, че гореспоменатите могат да осигурят желаната твърдост и да елиминират риска от нараняване на бебето. Вижте за бебешки неща.

Детски матрак в ортопедична форма трябва да е независим. Всеки един от тях е в отделен случай и не е компресиран. Резултатът е един вид хамак, които не е вреден за децата и за гръбначния стълб.

Как да определим размера?

Матракът трябва да е не по-голям или по-дълъг от леглото, за който е предвиден. В противен случай ще трябва да се компресира.

Ако матраците не са по размери, които са необходими за детското креватче, лесно може и да се направи поръчка за конкретни размери. Последното дори е абсолютно задължително, за да няма големи разминавания и съответно последици.

Scroll to Top