До къде да пътувате със самолет – 5 идеи за почивка до далечна дестинация

Изданието с пътнически самолет е уникално, а когато то е придружено от избрана една от десет необичайни въздушни екскурзии, разкрива красотата на различните части на света, погледнати през полета на птица.

  1. На балона над Хималаите, Непал

Отидете в Хималаите в балон, това е съвсем реална възможност. Въпреки това, в движение ще имате едни и същи полети от Непал. В два часа полет над долината на Катманду, имат хубава гледка на оризовите насаждения, будистки манастири и най-важното – ще видите сняг на най-високата част в планина на света Джомолунгма. Най-доброто време за обиколка – март-април и октомври-ноември.

  1. Пътуване до Антарктида

Това е много далечна и студена дестинация. Самата Антарктида остава най-загадъчен и неизследван континент. Пътуването може да има истинско предизвикателство. Единственият начин да се получи в един ден Антарктида – със самолет. Повярвайте ми, че си струва да го направите. Главозамайваща гледка от ледени полети и огромни айсберги няма да оставят никой безразличен. Така че, не се колебайте да седне на в пътнически самолет и в рамките на няколко часа да сте в Антарктика. Интересното е, че повечето от туристите идват тук, за Нова година, за да отговорят на слънцето за първи път през новата година.

  1. Голям бариерен риф, Австралия

В света по големите коралови рифове с площ от 347, 2 хил. км 2 се състоят от островите, перли. Те са известни като на тропически остров от група Trinity. От височината на красотата на хубави пясъчни острови, бели като захар. Много от тях са необитаеми. С поглед към въздушна прекрасната гледка ще искате да се накисвате в пясъка. Не се притеснявайте, това е и възможност да се откажете, затова вземете бански костюм. Просто пътуване и не забравяйте, че дъждовния сезон, който продължава от декември до март.

  1. Полет над Нова Англия, САЩ

В Нова Англия е най-добре да летите през есента, когато дъб, явор и бреза носят цветни рокли. За да видите червени шапки на дървета, трябва да решите да пътувате с хидроплан. Само за няколко часа пътуване пред вас ще разкрие планини, покрити с жълт, оранжев и червен килим. Най-доброто време за пътуване – октомври.

  1. Полет над Гранд Каньон, Аризона, САЩ

Пред очите ви се появят чудо, което в продължение на 6 милиона години е създавано от природата. Тя е в дълбините на земята и река Колорадо, предлагаща вълнообразни модели. Днес, Гранд Каньонът се простира на 443 км. „Чудесата на Големия каньон са отвъд думите,“ – каза Джон Пауъл, който в средата на деветнадесети век го изучава. На червените скали и в долната част на дефилето планирайте времето за пътуване, тъй като в летните горещини цари красота от зеленина, а в зимата каньонът е покрит от сняг.

Scroll to Top