Как да изберете компактен трактор

Какъв размер трактор ви трябва? Ако разполагате с терен от един-два дка, то малкия и компактен трактор ще е идеален за вашите нужди. Какво обаче правите ако имате засадени десетки и стотици декари земя. Тогава безспорно ще се нуждаете от голям селскостопански трактор. Проучете пазара и това, което се предлага. Научете повече за цени и части за трактори. Така ще сте подготвени за това, от което може да избирате.

От вас зависи и това какво искате да правите с трактора и това, което земята ви дава. Ако просто искате да косите трева, то дори модел на един сравнително малък, плосък, равен двор, вероятно ще отговори на нуждите ви. От друга страна, ако искате да орете поле, да събирате бали сено, то ще се нуждаете от по-мощна машина.

Кои марки трактора са добри и кои са лоши?

Добро и лошо са относителни понятия. На пазара обикновено се отличават два вида трактори за морава и градински трактори: лекотоварните и тежкотоварните модели имат своите специфики.

Лекотоварното оборудване обикновено е много по-скъпо, но има ниска степен от нужда за поддръжка. Изработено е от лист метал и пластмаса, ремъчни части, има наличност от краткосрочни части. Неговата цел е да продължи за кратък период от време.

Много от проблемите на лекотоварните трактори просто не могат да бъдат поправени и се използват машини, често не могат да се търгуват за ново оборудване. Въпреки това, лекотоварното оборудване е много популярно и до голяма степен се дължи на ниската покупна цена. С подходящи грижи оборудването може да изпълнява увлекателни и полезни задачи в продължение на много години.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top