Как мебели, цветове и стени да си съвпадат

Съвпадението на цвят за стена, цвят мебели не е толкова трудно, колкото си мислите, така че да не се получи прекалено подчертаване за цветни колела и сложността на конкурентните модели. Ето няколко стъпки, за да се уверете, че двете изглежда стилно и си подхождат заедно. Направете чистка на излишните неща или дори едно разместване в стаите с почистване на мазета и тавани.

Стъпка 1 – Оценка на вашите мебели

Вземи предвид някоя мебел, с които работите, или е любимата ви част от комплект мебели и направете, така че отправната точка за цветовата схема да е в самата стая. Ако мебелите са с плътен цвят, използвайте същия цвят като той ще направи вашата стая монотонна и скучна.

Ако част от обзавеждането, доминира в даден цвят или контрастен цвят, алтернативно, погледнете за цвят, който се използва пестеливо. По този начин, цвета на мебелите е свързан с цвета на стените, без да е прекалено очевидно. Можете да закупите някои неща в различни цветни проби по всяко време.

Стъпка 2 – сянка

Ако вашият цвят мебели е тъмен и все ви се струва, че прави помещението още по-малко, то проверете за по-неутрални нюанси, така че цветовете във вашата мебели да контрастират ефективно.

Понякога, след като боята е поставена на стената и изсъхне, не е съвсем това, което се представя, и също може да изглежда различно от цветовата палитра. Не се страхувайте да промените решението си. За това може да ви помогне фирма, която се занимава с изхвърляне на строителни отпадъци.

Стъпка 3 – Комбинирането на цветове (по избор)

Ако сте избрали цвят за стена, която допълва вашите мебели, можете да комбинирате цветовете и по-приглушен тон на същия цвят, за да направи вашите стени и мебели.

Използвайте по-светъл цвят на само като акцент. Вижте за почистване на апартаменти, ако сте избрали реформите в дома да са по-мащабни и кардинални.

Стъпка 4 – Допълнения

След като стените са боядисани, започнете да организират стаята си с повече мебели, меки мебели и дори изкуство, което се характеризира със същата цветова палитра. Не се страхувайте да смесвате модели и текстури поединично, заедно и най-вече, както сметнете за добре.

Scroll to Top