Възможно ли е грешната дума да грабне вниманието

Задавали ли сте си въпроса как малките деца и по изключение някои хора имат уникалната способност да украсяват емоционално разказите си?

Сега помислете малко колко дразнещи реклами ма по радио, телевизия и в Интернет, но не са ли те тъкмо онези, които на фона на всички останали се открояват. Преди всичко това да е станало банално, вижте за ползите на викинг.

Украсени с емоционално натоварено думи, които опаковат с един замах вниманието ви. Това са т. нар. анти думи, които реално са толкова ефективни, както и онези, които събуждат приятни емоции.

Думите имат мощност – повече, отколкото може да се реализира. Те могат да повлияят на вашето поведение или емоционалното състояние. Някои думи могат да създадат положителна, здрава, пълен или частичен начин на мислене … или могат да станат осакатяващи ограничаващи вярвания и валидизиращи страхове.

Някои хора имат уникалната способност да драматизират разказите си и това го правят съвсем несъзнателно. Това в маркетинга не е грешка, а няколко стъпки пред конкуренцията.

Това, което мислим в крайна сметка е онова, в което започваме да вярваме. Това е друга тактика на често повтарящата се реклама. Вашите думи влияят на възприятието по повече от един начин.

Замяната на една дума за друга не е същото като намиране на най-добрата дума, а само по-добра такава за момента.

Ако искате да напишете най-доброто послание, започнете да се питате дали използвате точните думи за това, което искате да кажете. Използвайте синонимен речник, питайте коя дума е най-добрата за момента. Намерете реалистични и точни думи. Направете изследвания на значения на думите, които не използват – просто може да откриете, че има по-добра дума от тази, която първоначално сте избрали.

В действителност, това е често по-добра тактика. Правдоподобното съдържание означава надеждно съдържание – и това е, което искате да създадете. Вижте изработка на уебсайт в срок.

Scroll to Top