10 съвета да използвате климатици, безопасно при деца и бебета

Много родители в стремежа си да предпазят децата си и да им осигурят най-доброто правят грешки. Ако и вашето новородено е съвременно бебе, което с радост и гордост отглеждате на климатик, то научете и някои тактики как да се предпазите от опасностите на климатичната система:

Поддържане на температурата на помещението между 23 градуса и 27 градуса по Целзий може да настрои таймера за времето, необходимо за охлаждане на помещението. Ако вашият климатик не разполага с таймер, настроите аларма за напомняне за промяна на температурата или да го изключите за известно време.

Увеличаване или намаляване на температурата в помещението, съобразно температурата навън. Поддържайте мониторинг на температурата, така че стаята да не бъде твърде студено за бебето

Покрийте бебето с помощта на олекотено одеяло. Използвайте част от ъгълчетата му за покриване на ушите и главата, докато спи . Бебето се нуждае само още един слой на дрехи повече от вас, така че не го обличайте с твърде много пластове.

Дали с помощта на променлив ток или охладител за охлаждане, се уверете, че бебето ви не вдишва директен студен въздух. Никога не поставяйте детското креватче директно срещу климатика.

Ако използвате охладителната система, оставете отворен прозорец, за да се осигури преминаването на свеж въздух.

Нощните температури падат след средата на нощта, като цяло (освен ако не е прекалено горещо). Като родители може да завиете детето си с одеяло на S или да се отървете от пряк студен въздух от климатика като пренасочите към друг ъгъл на леглото, за да се избегне директен взрив от студена струя. Последното е подобно на проблеми с климатик в колата. Сами бебетата не могат да се завъртят или завият, че така е по-добре да ги обличате в светли пълни дрехи, които покриват ръцете и краката и ги предпазват от пряка въздух. Ако стаята е достатъчно студена, може да изключите климатика и да включите вентилатора след 3-4 часа.

Бебешка кожа може да стане суха от климатика, като по този начин много родители поставят съд с вода, за да се намали сухота чрез запазване въздуха в помещението влажен.

Правете редовно почистване и обслужване на вашия климатик. Това ще гарантира, хладно и ефективно функциониране на оборудването.

Извършвайте проверка в гърдите, шията, ръцете и краката на бебето, за да прецените дали бебето е твърде горещо или студено.

Изключвайте климатика всеки път, когато излизате и оставяйте често стаята да се проветрява. Това важи и при климатици за офиса.

Scroll to Top