Стилове на обличане според фигурата на тялото

Има много причини, места и събития, където ще сте в състояние да изненадате и зарадвате своята заобикаляща среда. Основното нещо е да изберете изображението и излъчването, което искате да притежавате за едно специално място. Стилна рокля в смарагдово зелено с черна дантела, не се различава толкова много, нито по дължина, нито по цвят или плат, но може много да ви откроява. И дори да не очаквате, тя може да е много по-различна. Винаги може да добавите акцент над деколте, цепка, изрезки или някои нетипични за други рокли детайли.

Всичко зависи от вас и вашата нагласа, за повод и място, където смело да приложите. Може да имате по-овална, триъгълна, правоъгълна, форма на тялото. Може да добавите дантели, панделки, кристали, вериги и пайети. Помнете едно, че всяко нещо в плюс или в минус на роклята може да ви  изкара на върха и обратното. Важното тук е да съчетаете според телосложението.

През последните години стана много популярен моделът рокля с отворен гръб. За много хора това изглежда по-оригинално и изискан вариант, отколкото обикновеното изтъкване на гърдите.

Ако сте булка, която е избрала дизайн, но все още иска да изглежда малко по-скромно и загадъчно, има стил с дантела, която целомъдрено покрива тялото назад. Този вариант е подходящ и за тези, които не могат да се похвалят с перфектна кожа. Нека да разгледаме каква кройка е най-подходяща за вашата фигура според типа, защото всяка жена има нужда от хубави дрехи:

Високите момичета изглеждат особено благоприятни за гледане в рокли на един етаж с отворен гръб. За предпочитане е по-добре да се даде право на материя, която се спуска като вода. Такива материи за рокли са коприна или сатен, те акцентират на силует и стойка;

Дребнички момичета ще изглеждат добре в къси рокли с обем към полата. По-добре е, ако моделът бъде с висока талия или визуално удължава краката. Една скорошна модна тенденция – цветен шифон ще изглежда страхотно на момичета с ниско телосложение и ще бъде истинско пестене в летните горещини. С такава рокля, не може просто да се разхождате из града, но или да отидете на плаж. Избягвайте дължината до пода, за да не изглеждате като малко момиченце, което се опитва да взима дрешки от гардероба на майка си;

Момичета със заоблена форма и с наднормено тегло често биват съветвани да стоят настрана от различни инцидентни експерименти с отворена рокля.

Изрязването не трябва да бъде прекалено дълбоко, за да докосне остриета или максимума около кръста. Ако решите да изберете модел, изрязан до кръста, той трябва задължително да бъде в една малка овална или триъгълна форма. За да ограничите образуването на допълнителни гънки, изберете по-тъмен тон тъкани и дължина в зависимост от височината. За високи буйни дами перфектна е черната рокля до пода с отворен гръб;

Щастливите притежателки на идеалната фигура могат да се поберат във всички модели, но ако искат да се преборят със страховете си, трябва да опитат мини рокля. Тя може да бъде във всеки цвят. Най-важното е да не се прекалява с декоративните детайли, които могат да отклонят вниманието от основната декорация – гърбът.

Научете се как да сте модерна.

Scroll to Top