Защо райграсът пожълтява

Почистване на дворове и поддръжка на градини

Докато е добре поддържан и подстриган един двор, то и моравата добавя значителна сделка към стойността на дома. Такъв може да изглежда така, сякаш не е изисквал никаква грижа и не е имал обратния ефект. Всичко обаче си изисква щипка внимание.

Ако се питате защо тревата от зелена пожълтяване, нека ви кажем, че това е често срещан проблем и много собственици се сблъскват именно с него. Той може да започне само с едно или две места жълто петно, които лесно да бъдат пренебрегвани, но това скоро води до разпространяване и покрива целият участък трева. За да се справите с този болнав вид, който оказва влияние върху цялостния облик на дома. Организирайте си едно голямо почистване на дворове. А сега и на въпросът: Защо пожълтява моравата – най-честите фактори това да става са топлина и суша; насекоми, урина от кучета; прекалено ниско рязане и някои заболявания. Ние ще се спрем по-обстойно на топлина и суша и неправилно ползване на хербициди:

Това е нормално за вашата морава, да промени нюансите до известна степен като сезоните са различни, но като цяло зеленият вид на тревата трябва да остане през цялата година. Когато намерите петна или петно от жълт в тревата, няма нужда от паника. Ситуацията може да се коригира, но първото нещо, което да направите, е да се намери причината за проблема. Когато тревата започва да сменя цвета си. Това е индикация, на нито нещо, което липсва в естествената околна среда или наличието на нещо, което не би трябвало да има. Логично процес на разглеждане и елиминиране ще позволи да разберете какво не е наред, за да се предприемат действия и да се коригира ситуацията. ХАМАЛ.BG може да ви помогне в някои аспекти, когато се налага извозване на отпадъци от дворове и градини.

  • Излишната топлина

Излишната топлина може да е причина тревата, за да изсъхне по-бързо от нормалното и да доведе до пожълтяване. Това е често срещан проблем, когато кореновата система на тревата е много плитко. Топлинна причинява радиация по горния пласт на тревата, тя губи влага и в крайна сметка пожълтява. Един много горещ ден или седмица-две с необичайно високи температури могат да генерират това да се случи. В дългосрочен план, кореновата система може да се избута по-дълбоко и да се предпази при резките промени в температурите.

  • Неправилно използвани Хербициди

Ако вашата морава се третира с хербициди, това също може да доведе до пожълтяване на тревата. Ако хербицида е правилния тип за вашата морава, пожълтяването трябва да са изчезне много бързо от себе си. Ако е грешен тип хербицида, може да изисква професионална грижа, за да се върне зелен цвят.

  • Намиране на правилният Озеленител

Намирането на професионален озеленител ще помогне да се справите с жълтата трева. Това може да бъде процес, който отнема време, но завършва по един очарователен приятен начин. Така ще имате тучна морава, на която да се радвате дълго!

Scroll to Top