Как растенията влияят на дома

Има стотици видове растения, които отглеждани в домашни условия подобряват по един или друг начин интериора на дома. Съществуват и стайни растения, които макар и красиви отнемат част от жизнената енергия. За да сте по-добре информирани, кои саксийни цветя повлияват положително домашната атмосфера, вижте следните, а преди това научете и за фирма, която извозва стари електроуреди от домове FORI.EU:

Кактус – най-често срещани в къщите са кактусите. И наистина, това е непретенциозен цвят, който не отнема много грижа, а когато за него са създадени благоприятни условия, той може да зарадва с шикозни цветове. Стайните саксийни растения се счита за тежка енергия. Въпреки това, кактусът има редица предимства – носи богатството в къщата. Според учението на Фън Шуй, най-добре е да се сложи кактус на територията на богатство. Тези растения са в състояние да сведат до минимум лошата енергия, да угасят гняв и ярост.

Красула (дървото паричка пари). Това растение е обичано от много хора. Ако сложите на прозореца това прекрасно цвете, на външния вид парите в дома ви, няма да липсват за дълго време. Колкото по-силно и добре поддържано е дървото, толкова по-добри условия за привличане на финанси, състрадава в дома. Кактусите трябва да се постави в областта на пари и богатство.

Бамбук – уникално растение. То перфектно абсорбира отрицателната енергия, отнема всички отрицателни негативи и връща добрата енергия. Потърсете майстори за демонтаж на мебели MAYSTORI.COM.

Фърн – това е друго уникалното, мистично растение, което много често спестява неочаквани разходи.

Миртъл дърво – поредното необичайни растение, което расте добре в силни и обединени семейства. Миртъл дърво е в състояние да запълни дома с любов. Дървото има силна власт. Ако имате чести кавги, купете мирта дърво. Това внесе в семейството спокойствие и благополучие.

Лимонено дърво – трябва да бъде поставено в детската стая. Растението събужда интерес към знанието и насърчава по-бързо учене. Деца, в чиято стая се разполага лимоново дърво са винаги активни и весели. В допълнение, дори и малките деца се учат на самостоятелност бързо.

Жасмин – това растение отдавна е признат символ на приятелство. Красиво цвете, расте в дома и дарява добри, приятелски отношения. Жасминът също положително влияе на „времето“ в къщата.

Азалия – е сладко цвете, което се отличава със скромност и нерешителност. Тя помага за вземане на правилния избор, да се настроим към добро, както и да станем по-твърди и решителни.

Орхидея – цвете, което днес е особен любител на домакини. Това цвете отдавна печели славата Епифит – растение, което се храни с енергията на някой друг. При естествени условия, орхидеята расте по кората на дърветата и яде за тяхна сметка. В никакъв случай не трябва да се сложи растения в спалнята, това отнема от жизнената сила. Най-добре е да поставите орхидеята на балкона или в други помещения, където хората не са в покой. Но ако чувствате, че орхидеите имат специална връзка, която насочва към тях, това ще ви се отрази положително. В допълнение, орхидеята е цветът на любовта. Тя носи на семейството благополучие и щастие. Разберете повече за цени на ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM.

Според Фън Шуй, това нежно цвете помага на собственика да се стремим към съвършенство, дава му сили за предприемане на нови граници. Много често хората избират орхидея като подарък на любимия.

Китайска роза. Всеки знае, че розата е символ на любовта. Китайската роза дава вдъхновение за креативни хора. Това растението е в състояние да отървете от меланхолия и мързел.

Виолетки – най-популярното цвете, което носи пари в къщата. Мощната енергия на виолетовото определя оптимистично настроение.

Алое – има не само лечебни свойства  на различни заболявания, но също така помага за подобряване на отношенията в семейството.

Спатифулиум – също има и друго име „Женско щастие“. Това цвете има положителен ефект върху любовта в семейството. Ако вече сте женени „Spathiphyllum“ подобрява отношенията между съпрузите, внася хармония и изпълват дома с любов. Всеки, който иска бебе или да си купи къща, това е растението. Ако все още сте сами, със сигурност ще купи цвете и ще го постави в дома си. Това ще ви помогне да намерите любовта.

 

Scroll to Top