Как се поддържат Бар столове

Бар столовете се предлагат в разнообразие от стилове и размери, за да отговарят на всеки интериор и височина на бар. Можете да намерите всичко, от въртящи се столове и дървени бар столове до такива с високо-гланц, метални бар в различни цветове, кожени бар столове.

Ако може да си представите всичко това, то тогава погледнете. След като сте закупили перфектния бар стол за стаята си, ще искате да се уверите, че колкото дълго е възможно да ви служи. Поддържането на бар стол зависи от материала и стила, който сте закупили. Всеки бар стол трябва да се проверява на всеки няколко месеца за разхлабени болтове и връзки. Ако има хлабави такива може да предизвика бързо амортизиране. Друг детайл на който следва да се обърне внимание са кухненските столове, за които трябва да се полагат грижи в зависимост от материала. Ето няколко съвета да се уверете, че бар столовете са продължи толкова дълго, колкото е възможно.

Поддържане на бар столове

Дървените бар столове – ако имате дървен стол, никога не използвайте почистващи препарати на водна основа или просто вода за почистване на повърхността. Почистващите препарати на водна основа могат да причинят напукване на кората. Винаги използвайте за почистване специфични препарати за дърво. Това ще е добра защитата за финала.

Металните бар столове, ще трябва да се предпазят от образуването на ръжда, особено ако са разположени на открито. Използвайте чист метал за поддържане на лака и блясъка и ако намерите ръжда със спрей боя направете инхибиране. Всички метални зони трябва да бъдат докоснати с предпазващия препарат. Ако се притеснявате за структурна повреда може да се обърнете директно към специалист за ремонт.

Тапицираните бар столове: Тапицирани столове изискват малко повече усилия. Ако има петна по тапицерията, опитайте да почистите на момента. Ако петното остане, може да се наложи професионално почистване. Ако платът е винил, можете да го избършете с разтвор на мек сапун и вода или да използвате чиста вода. Уверете се, че всички разливи незабавно са премахнати от плата.

Кожени столове: Кожените бар столове могат да бъдат поддържани като всяка друга кожена мебел. Избърсвайте ги със суха кърпа, а за да е по-чиста кожата използвайте сапун, колкото е необходимо. Пластмасовите столове могат да бъдат отстранени с помощта на кърпа и мек сапун с вода. Редовната грижа за вашите столове ще е гарант за дългогодишната им експлоатация.

Scroll to Top