Как да изберем козметика за лице според възрастта

Грижата за кожата трябва да е изградена над неписаните отговорности, заложени у всеки. Такива са постоянство, стриктност и стремеж към вечна красота и младост.

Всеки иска да спаси лицето, да го съхрани за дълго по-младо и добре поддържано, да има еластична и кадифена кожа, без бръчки и следи от преждевременно стареене. Това е възможно, ако се направи грижа за кожата в правилния комплекс. Тук ще откриете някои насоки, как да изберете крем срещу стареене на лице atache, според възрастта.

Ето как да се справяте със сухота, излишна мазнина или състаряване

В различни периоди, грижа за лицето трябва да е различна и в съответствие с типа на кожата, които имате. Тази информация ще ви помогне да намерите правилния подхранване на кожата през зимата и хидратация в разгара на лятото, а също така ще ви помогне да изберете крем за лице и почистващ продукт.

Крем за млада кожа (25 – 35 години)

В избора на крем за млада кожа, трябва да се обърне внимание на факта, че на тази възраст не се нуждаете от сериозни кремове в голям брой съставки. Най-важното е да предпазвате кожата от ултравиолетовите лъчи и да подбирате нужните антиоксиданти, необходими за всяка възраст. По-простият крема е по-добър вариант. В много от случаите, прекомерна употреба на кремове може да предизвика кожни проблеми.

Крем за зряла кожа (35 – 45 години)

Зрялата кожа се нуждае от внимателни грижи. Това, над което трябва да се съсредоточите е: повдигане, стимулация на клетъчната активност, подмладяване. Имайте предвид, че структурата включва козметика с хиалуронова киселина и гликолова киселина, от които клетките запазват влага, подобряват еластичността и по този начин забавят процеса на стареене. Много подходящи са кремовете с колаген, който не се произвежда в достатъчни количества и плодови киселини, които се грижат за микро-релефа на кожата.

Крем за кожата след 45

Кремът от тази група трябва да бъде в съответствие тонуса на кожата, да подобрява еластичността, да се бори с появата на бръчки и да привежда вида й в съответствие формата на лицето.

Имайте предвид също така, че експертите не препоръчват да се използват кремове с безразборно, в противен случай ефектът може да е обратен.

Подходящият крем с лека текстура и матов ефект служи добре при мазна кожа.

Сухата кожа се нуждае от подхранващ крем с витамини A, E.

За чувствителна кожа, най-важното е да изберете крема, според природните условия и околната среда.

И още една важна информация, преди да си купите крем – самото пазаруване. Не избирайте продукти от всякакви сайтове. Поръчка може да правите само от доказани специализирани сайтове, които отговарят за качеството на продукта.

Бъдете млади и красиви!

 

 

 

Scroll to Top