Най-важните неща, без който не трябва да тръгваме на път

Всеки човек, който стане шофьор непременно трябва да е запознат с това какво трябва да има в автомобила, който управлява. Това са много важни неща от една страна с цел сигурност от друга, за да нямаме неприятности с властите ако ни спрат. Важни също така са и аксесоарите за автомобил.

Тях може да разгледате и закупите от тук, защото: Автомобилите се нуждаят от редовна поддръжка

Първото нещо, което трябва да се провери, е дали имаме залепени всички необходими стикери на предното стъкло. Също така те дали са поставени на правилното място. Да започнем от тях. Първия стикер, които трябва да имаме, е този за сключена застраховка гражданска отговорност. Тя трябва да е непременно в долния долен ъгъл на стъклото. Трябва да се провери и дали застраховката не е изтекла. Следващия стикер е този за преминат технически преглед. Той трябва да е  на същото място. Последният стикер, който трябва да е в долния десен ъгъл е винетката. Това е всичко, което трябва да имаме на предното стъкло. Следват документите без, които не може и не трябва да шофираме и това, с което не трябва да сядаме зад волана.

Започваме с най-важното, а именно свидетелството за управление на моторно превозно средство или така наречената шофьорска книжка. Непременно трябва да се носи и контролния талон, който е неизменна част от свидетелството. Другият важен документ, които е част от задължителния пакет е малкият талон на автомобила или свидетелство за регистрация на МПС – част 2. В автомобила трябва да имаме, освен стикер на стъклото и документът за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. А, ако сме решили да пътуваме извън България ще са ни нужни още валиден международен сертификат за “Гражданска отговорност” или така наречената  “Зелена карта”  и също така талон за платена винетна такса. Важно е да се знае, че личната карта също трябва да е винаги у нас. Това е валидно и когато шофираме. Никъде не трябва да се тръгва без наличието на документ за самоличност. Накратко това са всички стикери и документи необходим ви, за да сте спокойни, че няма да нарушавате закона и да шофирате спокойно и безпроблемно.

Разберете и за видове автомобилни купета от това място: http://vyarno.com/2017/04/24/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B0.

 

 

Scroll to Top