Как да се справим с отравяния от силни почистващи препарати

Всички препарати създадени за почистване съдържат силно абразивни, химични вещества, коiто са токсични и много опасни за човешкото здраве. Ето, защо при почистване на силно замърсени домове не е добре да се справяме сами, а правилно е да потърсим професионална помощ. Вижте повече за такава на адрес: http://www.sofdom.com/pochistvane-sled-trup-bolnichna-dezinfektsiya-na-pomeshteniya.

В случай, че все пак стане инцидент с малко дете, ето как трябва да реагирате:

Диагноза – в повечето случай, диагнозата се поставя на база информацията, която родителя има. Важно е ако детето е погълнало лекарство или почистващ препарт да се носи опаковката, кутия или шишенце. Ако няма налична информация лекарят взема мерки на база възможно най-високата доза. Симптом и като сънливост, кома, учестено дишане, конвулсии, промяна в големината реакцията на зениците, необичайно поведение за възрастта са само част от нещата, които спешно отделение взема под внимание, когато няма информация за натравянето.

Превенция – тя е много по-важна от самото лечение. Всички препарати за почистване на дома, бои, лакове, лекарства и други с токсично, силно отровно действие и химикали, трябва да се държат под ключ. Средствата за поддържане хигиената у дома не трябва да са в обсега на децата. Шкафовете, които съдържат такива трябва да са на високо и в никакъв случай по пода. С една дума всичко, което може да застраши здравето на детето трябва да се крие от малчуганите. Отравянията се случват рядко, но винаги оставят трайни следи за здравето. Затова твърдения от типа „държа го под око“ не бива да се изричат с лека ръка. Един миг на разсеяност и белята може да е факт. Сигурността е единствено в заключения шкаф или още по-добре в наемане на професионален екип по почистване на домове.

Първа помощ – първа помощ при отравяне изисква измиване на течаща вода на засегнатия участък, в това число лигавиците. Добре е да се избягва преждевременно повръщане преди лекаря да е пристигнал. При съмнения за токсично натравяне позвънете на Национален телефон по токсикология. При приемане на отровни субстанции, позвънете на Спешна помощ, за да получите указания, как да постъпите до пристигане на най-бърз транспорт до болнично завдение.

 

 

Scroll to Top