Как да се измием микровълновата

Всяка техника изисква грижи, особено – у дома. Проблематичното е самото следене за чистотата на кухненски уреди, които така и така непрекъснато са изложени на високи температури, запушване, уреждане на наситена пара, грес и мръсотия.

При готвене в микровълновата често се изисква малко допълнителна помощ: изпаряването на миризми от храните нарушава безупречната чистота. Те проникват във всички вътрешни кухини и замърсяват стената.

Какво да се прави? Редовно измиване на устройството, за да избегнат мръсотия и натрупвания е проблем за повечето домакини. Тъй като е невъзможно да се измие микровълновата Необходимо е да се помни: вътрешната част на устройството има специално покритие, което отразява микровълни. Благодарение на него се затопля храната. Но този слой е толкова малък, че е лесно да се повреди. Затова категорично неприемливо е да бъдат използвани груби четки; абразиви за отстраняване на сажди и мръсотия; триене прекалено силно по стенни и елементи на микровълнова печка, също е недопустимо.

Ето, защо ако знаете някои лесни похвати ще съхраните микровълновата си печка за по-дълго. Подобно на грижата за почистване на дворове, където също се изиска постоянство и внимание.

Най-доброто решение – мека кърпа, гъба и своевременна обработка на вътрешните части. Почистване с вода

Това – най-простият начин да получите безупречна повърхност. Но това е ефективно само, ако оборудването е леко замърсено и не е упорито.

Когато има прекалено мазни плаки няма да е ефективен начин за почистване. За тази цел в обикновена купа, напълнете вода и поставете за няколко минути в печката да загрее. Самите изпарения на парата ще позволят напластяванията да омекнат и след това по-лесно да забързате с кърпа.

Почистване с разтвор от сода разтвор

Тя помага за премахване на проблемната мръсотия. За целта поставете всичко в микровълновата, определете на максималната мощност в режим за работа 15 минути. Ако замърсяването не е отстранена напълно, процедурата се повтаря.

Има и друг начин да се измие микровълновата без качествени домакински химикали, само с натурални препарати. Например, оцет. Той напълно разтваря мастните натрупвания и лак. Нужното време е 15 минути, а мощността – максимална. След като устройството се отваря и избършете внимателно вратата отвътре и на повърхността, където са изпаренията влага. Единственият недостатък на този метод на почистване е неприятната миризма на оцет. Но този проблем може да бъде решен чрез промиване на микровълновата фурна.

Почистване лимонов сок

Това почистване оставя след себе си не само добре хигиенизирано устройството, но и приятен мирис. Ефектът ще бъде потресаващ над петната от мазнини.

За целта в купа с вода изстискайте сока на половин лимон и задайте максималната мощност. Работно време – 10-15 минути. Влага се изпарява постепенно се нагласява по всички елементи, включително врата и стените. След изключване на устройството може да изтриете само повърхността с мека кърпа.

Scroll to Top