Топ съвети и за твоя дом

Домът ви се нуждае само от най-доброто, а вие като изрядни домакини се борите всеки ден с прашни натрупвания, косми, кал и боклуци. Ако искате помощ, винаги може да се обърнете към екип по извозване на отпадъци, а в случай, че ви трябват само малко съвети, вижте тези:

Байьовани мебели – не бива да се поставят до печка или радиатор. Ако са повредени се намазват с едноцветен байц.

Дупки от дървояд по мебелите – терпентин, чист газ и нафталин са съставките, които в смес участват, за заличаване на малките дупчици по мебели в резултат на дървояд. След като се впръскат в тях, отворите с запушват с челен восък. В края на процедурата, повърхността на дървото се натрива със суха кърпа.

Комари – за да ги прогоните от стаята, над загрял ел, котлон поставете счукан камфор. Камфоровият дим прогонва веднага насекомите. Лесно може да се отървете от тях за постоянно и ако насадите на балкона няколко доматени стръка.

Миризма от канала – лесно ще изчезне, ако в канала се сипят 2 супени лъжици сол. Оставя се така да престои и се изплаква с вода на сутрнта.

Мебелите от тръстика – за да получат лъскавина се намазват с безцветен лак.

Как да премахнете дъвка от пода – натрийте с кубче лед и тя лесно ще се отлепи. Ако все пак остане някаква следа повторете натриването и остържете с нож.

Ако шевът е смачкан – намокрете пръст в солена вода и ще успеете да го загладите.

За да са блестящи прозорците – за безупречност и заслепяващ ефект, добавете малко сол във водата, докато ги миете.

Надяваме се тези съвет да намерят приложения и във вашия дом

Scroll to Top