Използвайте подправки, за да направите дома си по-чист

Какви общи помещения използвате, за да почистите къщата си? Всички сме чували за почистване с лимонов сок, сода за хляб, оцет и дори паста за зъби, но какво да кажем за почистване с подправки?

Може да бъдете изумени, че освен функцията за готвене на любимите ви храни и десерти, подправки като зехтин, кетчуп, майонеза, горчица и сироп също има ценна употреба около къщата. Всички тези подправки могат да ви помогнат да задържите домашния вид чист. Вижжте и за препарати при специални видове почистване.

Кетчуп

Кетчупът е доказано полезен при връщането на потъмнели медни елементи в лъскавото им състояние. Нанесете кетчупа на парцал и разтрийте върху медни съдове за готвене. Оставете така за минута и след това разтрийте внимателно. Киселинността на кетчупа ще премахне замърсяването и ще даде елемента, който допълнително блести.

Майонеза

Не изхвърляйте остатъчната майонеза. Използвайте за почистване на дървени предмети около къщата. Разтъркайте и оставете да стои няколко минути и избършете с влажна кърпа. По този начин ще премахнете следи от боядисване от дървените мебели. Така че, следващия път, когато възнамерявате да изхвърлите остатъчната майонеза или кетчуп, помислете отново. Можете да използвате тези подправки по ефективен начин.

Масло и оцет

Масло и оцет – не са предназначени само за вашата салата. Оцетът е универсален продукт, който може да направи всичко. От почистването на съдомиялната машина до премахване на тапетите до ролята му на подправка. Също така оцетът може да се използва за отстраняване на изгаряне на хранителни петна. Можете да почистите микровълнова фурна, като комбинирате 1/2 чаша дестилиран оцет и 1/2 чаша вода в микровълнова фурна. След това за 2-3 минути оставете в микровълновата за почистване. Оцетът може да се използва и за омекотяване на дрехите по време на машинното измиване. Ако искате да придадете на мебелите допълнителен ефект използвайте миксирано масло и лимонов сок, две части към едно.

 

Scroll to Top