Антиоксидантна терапия в грижа за кожата

Грижата за красотата винаги е била на мода и тук нямаме в предвид само скъпата маркова козметика, но и всичкото внимание и време, което отделяме за красотата на тялото си. Казано по друг начин: „Красива от главата до петите“.

Предлагаме ви малки хитринки, които ще помогнат на всяка една от вас, да се бори с белезите на времето, още преди осезаемата им поява и ако не да спре старостта, то поне да запази младостта за по-дълго. Ето и някои от най-добрите изпитани антиоксидантна терапия и някои техники:

Много влага и блестящ поглед – употребата на кремове за около очи след 20-тата година е добра инвестиция за в бъдеще. Козметиката за очи съдържа специални съставки, които не дразнят очите и кожата около тях. Те дават нужната влага на лицето, заглаждат фините бръчки и стопират процеса на стареене. Козметиката за лице е обогатена със субстанции стимулиращи мозъчната дейност, а те от своя страна включват в състава си витамин С. Последният подобрява микроциркулацията и очите запазват блясъка си. За да избегнем появата на бръчки в зоната на очите, трябва да се предпазим от пряката слънчева светлина. Това правило важи не само за лятото, но и през зимата, когато слънцето, макар зад облаци се отразява в снега и кара очите ни да се свиват рязко.

Стареенето на кожата може да се предотврати с подходяща козметика, която употребявана редовно сутрин и вечер има своя силен коз. Преди нанасяне на фон дьо тен поставяйте овлажняващ крем. За пълна регенерация на кожата на лицето, която се извършва нощем, вечер преди лягане се ползва мазен крем.

 

 

Scroll to Top