7 неща, на които да обърнете внимание преди да купите имот

Покупката на недвижим имот е важна точка. В избора на подходящ е добре да се обърне внимание на някои неотложни аспекти. Сред най-важните и с помощта на агенция за недвижими имоти избрахме да наблегнем на следните неща:

Какво трябва, когато купуваме нов апартамент?

Важни аспекти при закупуване на жилище са наличния транспорт, площ чистотата на околната среда, отдалеченост от дома до центъра на града, площта на имота, наличието асансьор и съответно броят етажи, близостта с други обществени постройки и пр.

Кое е по-добре да изберете: стоманобетон или тухла?

Ако възнамерявате да закупите апартамент в нова къща, имайте предвид, че повечето от новите сгради са изградени от стоманобетон. Благодарение на съвременната технологии има възможност да избегнете високи разходи, така че компанията може да предложи апартамент на достъпна цена.

Недостатъкът на стоманобетонните конструкции е, че такива къщи през лятото се загряват бързо, а през зимата са студени. Ако първият проблем може да бъде решен с помощта на вентилация, тогава с втория проблем ще бъде по-трудно да се справите.

Друг недостатък на стоманобетонните конструкции е, че почти всички стени в къщата носят и следователно може да се очаква да имате проблеми, ако искате да уредите реконструкция. Но такива апартаменти са много на пазара на недвижими имоти. Тогава обърнете внимание на разходите за жилища в детайли.

Друг важен аспект е: инфраструктура

Независимо от това коя къща избирате, погледнете внимателно къде се намира обектът. Ако имате възможност деца, със сигурност да играят първостепенна роля, то важен момент е наличието в пешеходно разстояние на магазини, аптеки.

Ако в близост до къщата има предмети, които са източник на шум – това е минус. Виждате, че няма близо до сградата, в противен случай ще ви бъде осигурен неспокоен сън през следващите две години.

Брой етажи

Ако купите апартамент на последния етаж, проверете тавана. Ако на първо, трябва да проверите мазето. Експертите съветват закупуването на апартаменти, разположени между четвъртия и дванадесетия етаж.

С кой сте в съседство?

Преди да влезете в новия апартамент, запознайте се със съседите си. Не търсете добри причини за запознанства: почукайте на вратата и се представете. В рамките на няколко минути от ще оформите мнение за тези хора, с които ще трябва да живеете една до друга в продължение на много години.

Разпределение на апартамента

Изборът на апартамент, дават предимство на този, който е най-отдалечен от асансьора. По правило асансьорите произвеждат шум, който се чува в апартамента.

Най-студените апартаменти са ъглови апартаменти, така че, ако се страхувате от замръзване, откажете такова придобиване.

Ако имате избор, спрете в апартамента, чиито стаи не прилепват към апартамента на съседите.

Евтини или луксозни имоти:

Твърде евтините имоти би трябвало да ви предупредят. също могат много да кажат.

Проверете дали апартаментът не е заложен. Това е добра причина да откажете да купите. Винаги търсете посредник в сделката: сайта на агенцията.

Scroll to Top