Правилният интериор за тераса и балкон – 5 професионални съвета

Почти всеки градски апартамент има балкон или тераса, а понякога дори няколко. Но невинаги собствениците могат оптимално да използват тези допълнителни 5-6 метра. За съжаление, повечето от просторните тераси са не само красиви за съхранение на сезонни неща (ски, сноуборд, шейни, велосипеди, палатки и т.н.), но и могат да се ползват отново.

Затова Ви препоръчваме да започнете промяната и украсата на балкона, създавайки максимално пространство. Стремете се да прецените, от какви неща наистина се нуждаете, на кой трябва да дадете втори живот и на кои не. За третата група потърсете фирма, която извозва и почиства от стари неща.

За проектирането на балкон и тераса е необходимо също така да се разгледат подробно начините за затопляне на стените, остъкляване и системата за топъл под, в зависимост от проекта, който искате да реализирате.

И сега ще разгледаме някои от най-печелившите идеи за интериорен дизайн на балкона (лоджия).

Правилният интериор за аранжиране на тераса и балкон

Една от най-популярните опции е реконструкцията е пространството на тераса да бъде преобразена в кухня. Благодарение на такава комбинация, стаята става не само по-голяма, но и може да изпълни няколко функционални зони наведнъж. Например, когато комбинирате дневна на балкон в оформеното пространство, може да организирате място за почивка на гостите или места за почивка (игри на маса, аромати, наргиле, книги и списания и др.).

И ако балконът ви е свързан с кухнята, след това с реконструкцията може да организирате бар, трапезария или малка масичка за двама, за да създадете романтична атмосфера за закуска с любимия си.

Учебна стая

В малките апартаменти идеята за създаване на тераса за обучение е особено привлекателна. В края на краищата, за организирането на пълноправен офис, ще са нужни само 5-6 метра, за да поставите маса, преносим компютър, система за съхранение на документи и удобен стол. И ако най-доброто място за работа и почивка за вас са стените на библиотеката, то на лоджията си можете успешно да създадете своя собствена малка читалня.

Спортна зала

Ако сте застъпник на активната почивка и внимателно наблюдавате фигурата си, тогава на балкона може да поставите няколко симулатора (бягаща пътека, велосипед и т.н.) и да организирате компактната фитнес зала. Особено, ако имате красива гледка от прозорците си, обучението няма да бъде скучно и изморително занимание. А упражняването дори рано сутринта няма да попречи на домакинството.

Креативен офис семинар

За ентусиазирани занаятчии интересна опция за дизайн за интериор на балкон или тераса ще бъде организирането на творческа работилница. Тук може удобно да поставите стелажи за цветя, буркани с мъниста и комплекти от скрап хартия. Много е важно в такава работилница всички незавършени проекти да чакат търпеливо за постиженията си, без да се намесват с другите членове на домакинството, а всички материали ще бъдат поставени по места.

Зимна градина

Жителите на градските апартаменти често нямат хармония с природата, а зимна градина или жилищна площ с аквариум ще помогне да се коригира този дефект. Но в малките апартаменти често е трудно да вземете цяла стая за подобни цели. Може да организирате зимна градина на балкона. Да направите това, ще трябва да помислите върху изолацията и пълната осветителна система на вашия личен рай. Едва тогава той ще бъде готов.

Както може да видите, има много възможности за проектиране на балкон и тераса. Необходимо е само фантазия, творческа свобода и оригинална идея. Правилно проектираният интериорен дизайн на балкона ще ви помогне да се насладите на вашия апартамент и да създадете нова функционална зона.

Scroll to Top