Какво трябва да знаете за домашните дървеници

Все още не е признато, че дървениците са носители на различни инфекциозни заболявания. И все пак, самото им присъствие носи много сериозни неудобства.

Дървениците основно „ловуват “ през нощта, но ако вече са гладни, тогава и денят не е пречка за тях. Въпросът не се ограничава до една хапка, обичайно дузина пъти при един подход.

Ако тези насекоми вече се срещат във вашия дом, тогава определено трябва да третирате стаята. Пръскане срещу дървеници от професионална фирма е най-сигурният метод да се избавите.

Веднага ще си помислите: „Откъде са дошли, как трябва да се справите с тях и как да се отървете от дървеници в апартамента, какви средства са необходими, за да разрешите този проблем сами ?“ Всички тези и други подобни въпроси, в нашата статия.

Появата и характеристиките на размножаването на паразити

Домашната буболечка е най-често срещаното домакинско кръвосмучещо насекомо, което води паразитен начин на живот. Неговото сплескано тяло, дълго около 4 мм, е покрито с косми и има цвят от мръсножълт до червеникавокафяв.

На главата има хобот, с помощта, на който пробива кожата и изсмуква кръв. Дървениците имат специфична неприятна миризма. Легловите видове на тези насекоми нямат крила, но поради сплесканото си тяло и ниското си тегло могат да се издигнат от тавана и стените.

Възрастните екземпляри и техните ларви се хранят с кръв

По време на приема на „храна“ са в състояние да изпият около 7 мл кръв, което е два пъти повече от телесното им тегло! Ухапването е безболезнено; с течение на времето на негово място се появява сърбеж и зачервяване. През деня тези вредители седят на топли и тъмни места, а през нощта отиват на лов.

Като правило, тяхната закуска на всеки 5-9 дни

Те предпочитат човешката кръв, но ако е възможно, няма да пренебрегнат кръвта на плъх, мишка или домашен любимец. Те могат да влязат в състояние на сън за определено време (до една година), при липса на източник на захранване.

През целия си живот женската буболечка може да снесе до 500 яйца

Това от едно до дванадесет яйца на ден, закрепвайки ги по стените, до мебели, тапети, в пукнатини. Това прави, с помощта на секрецията на жлезите, което придава на местата за заселване на техните колонии необичайна миризма.

Развитието на индивидите отнема, около 40 дни, при неблагоприятни условия и до 100 дни. Апартаментните дървеници не понасят добре температурните колебания и умират при температури от + 49 ° и под -19 °.

Източник: http://www.preventa.bg

Scroll to Top