Ръководство за изпразване на жилище и домашна организация

Домашната организация не е нещо, което можете да направите веднъж и така да остане завинаги. Въпреки това, с някои добре обмислени организационни системи и прости процедури може да поддържате добре организирания дом.

Как да стане това, последвайте нашите насоки:

Започнете от антрето

Това е мястото, откъдето всеки идва или тръгва. Ето, защо е важно да поддържате добрата организация в тази стая. Съхранявайте само необходимото, за да излезете от вратата възможно най-лесно. Помислете за смяна на сезонните палта и обувки. Антрето, както и килер, трябва да са добре поддържани и полезни през цялата година.

Време е да разгледате кухнята

Тази стая трябва да бъде функционална и същевременно привлекателна, за да се погрижите за нея ще имате нужда от модерните отворени концепции.

Когато започнете да мислите за всички ястия, десерти и подправки, които предстои да бъдат приготвени, изядени и почистени в това пространство, може да е време да преосмислите стратегията си за организация.

Дневната, стаята, в която живеете винаги ще има някакъв хаос. Често това е стаята, където възглавниците се мятат по пода, бездомните играчки се натъпкват във възглавниците и нечии дрехи се оставят блокирани някъде.

Кошниците са чудесно решение за домашна организация и холът не прави изключение от правилото. Поставете атрактивни кошници до дивана или стола, за да почистите бъркотията бързо, когато компанията с гости се отбие.

Трапезарията също има нужда от полезни съвети

Зоната за хранене обикновено не изисква много по отношение на организацията. След големи вечери или празници има смисъл да освежите бельото и порцелана и да се уверите, че всичко е съхранено правилно.

Поглед към  спалнята

Поддържането на безпроблемна спалня може да бъде ключът към една добра нощна почивка. Спокойната, привлекателна спалня насърчава спокойствието. Да се ​​налага да разчиствате купчини дрехи или да се плъзгате под лошо изработени чаршафи не е добро начало за една нощ.

Смятате ли, че вместо да закачате дрехите си, ги хвърляте върху стол за спалня? Може да е време да премахнете този стол или да създадете пространство, където столът се използва правилно. След като установите светилището в спалнята си, е по-малко вероятно да искате да го затрупате.

Време е за организиране на банята

Ако има място в къща, където трябва да се възползвате максимално от всеки инч празно място за съхранение, това е банята. Мислили ли сте някога да добавите място за съхранение във вътрешността на вратите на шкафа или да поставите чекмеджета в тази неудобна зона под мивката? Опитайте също да групирате консумативите за баня по употреба; всичките ви нужди от първа помощ трябва да бъдат на едно място, докато хигиената, гримът и други елементи трябва да бъдат групирани и съхранявани заедно.

Време е да надникнем в гардероби и килери. Що се отнася до домашната организация, килерите могат да бъдат болезнена точка. Гардеробите обаче трябва да са най-големият ви инструмент!

Всеки килер в дома може да се превърне в зона за изпускане, ако го позволите. Организирайте гардеробите си, като не забравяте да разделите предметите на това, което използвате всеки ден и това, което се използва само от време на време. Дръжте всичките си ежедневни предмети много удобни и след това добавяйте и съхранявайте по-малко използваните предмети все по-високо и по-високо, като същевременно държите по-тежките предмети по ниските рафтове или пода. Създайте еднаквост с подобни кошчета или кошници и използвайте етикети, за да държите всички вкъщи в течение.

Организирайте и гаража

Не знам за вас, но гаражът най-често е нашето спасение за допълнителни боклуци. И така, когато това складово помещение е подредено и чисто, ще искате да го поддържате така.

Ако след всичко споменато, все още не можете сами да си организирате изпразване на жилище, време е да ни потърсите на www.bozhil.com.

Scroll to Top