Как правилно се прави почистване на мазе

Как правилно се прави почистване на мазе и почистване на различните стаи на апартамент

Изглежда трудно да се почисти една къщата, особено, ако в нея са живели други хора. Това дали по наследство или, чрез покупка сте се сдобили с жилището си е без значение. Факт е, че целият процес по почистване трябва да е планиран и добре организиран.

Как да стане това, разбере как да почисти къщата не само добре, но и професионално с експертите на izvozvane.com.

Принцип на действие

Почистването във всеки апартамент започва от най-високата точка и най-отдалечения ъгъл и върви по часовниковата стрелка или обратно на часовниковата стрелка. Няма смисъл първо да прахосмукате и след това да измиете праха от горния рафт. Така, само ще го разпилеете във въздуха и на пода. Не си струва да прекарвате много време, върху относително чистите повърхности. Например вратите на шкафовете и горните рафтове. Лесно може да планирате и услугата за домашни услуги по почистване на мазе.

Всички необходими инструменти трябва винаги да са под ръка. Това ще ви спести много време.

Нека започнем от спалнята

Почистването започва със спалнята. За начало спалното бельо се изпраща за пране. След това прахът се отстранява. Избършете старателно контакти, ключове, корнизи, картини, часовници, отворени рафтове, шкафове, електрически уреди и други подобни интериорни елементи. Не забравяйте за полилеите: колкото по-сложна е тяхната форма, толкова по-бързо се замърсяват. След това трябва да измиете батерията.

Измитите повърхности могат да бъдат покрити с вестници или хартия с голям размер – това ще спести време при последващо почистване.

На следващия етап вече пускате прахосмукачката. Тя се използва за почистване на меката мебел. Ако тапицерията е кожа се препоръчва да я избършете. След това подът се почиства с прахосмукачка и след това се измива старателно, наред с первазите.

Почистване на детската стая

Почистването на детската стая започва с играчки. Струва си да съберете и изнесете всичко ненужно от стаята на детето: старите счупени играчки, безполезни предмети за декор, както и онези неща, които временно се съхраняват в детската стая, но нямат нищо общо с детето.

След това почистването продължава по същия принцип като в спалнята: първо всички повърхности на шкафовете, малки предмети се почистват от прах и се измиват. Процесът на изтриване на праха ви позволява да намерите и поставите книги, моливи и играчки, които са се загубили в стаята. След това трябва да почистите добре килима и да извършите мокро почистване на пода.

Scroll to Top