Фирма за извозване на стари мебели предлага грижа за дървените, за да могат да издържат най-дълго

Време е да поговорим за характеристиките и грижата за мебели от естествено дърво. Като всички скъпи естествени материали, борът изисква специално внимание. Ако не полагате грижи мебелите ви бързо ще се износят и ще трябва да мислите как и къде да ги изхвърляте. Разбира се, тук на помощ винаги идват услугите на Фирма за извозване на стари мебели.

Сега, нека поговорим и как да полагате минимални усилия, за да ги съхраните за по-дълго.

Естественото дърво е много чувствително към влага. Полираните дървени мебели могат да се избърсват само със суха кърпа, а не с мокра. И така, след час същият пласт прах се утаява, върху мебелите.

Защо се случва това?

Обяснението на това явление е взето от физиката: полираната повърхност се наелектризира от триене с парцал и привлича нов прах към празното място. Съвременните почистващи препарати идват на помощ, те съдържат специални вещества, които премахват процеса на наелектризиране – един вид, действат като антистатик за дървени мебели.

Избършете лакираните мебели с мека фланелена кърпа или моп

За да актуализирате старите неполирани мебели, може да ги избършете с влажна кърпа със следния състав. За целта фино рендосайте восъка, поставете го в буркан и го изсипете с терпентин. Поставете напълнения буркан в тенджера с вода и загрейте на водна баня, докато восъкът се смеси с терпентина. След това разбъркайте добре приготвената смес и натъркайте мебелите с този състав, след което ги полирайте с кърпа.

За запазване на блясъка, премахване на прах и мръсотия от полирани мебели, течност, състояща се от 3 части терпентин, 2 части стеаринова киселина и няколко багрилни кристала, съответстващи на цвета на мебелите. Такива се нанася, върху повърхността им с помощта на памучна вата.

Петно от горещ предмет върху полирана маса може да се отстрани с тампон от обикновена сол, потопен в растително масло. Разтрийте петното с кръгови движения, докато изчезне.

Старите петна трябва да се покрият със смес от трапезна сол и растително масло и след 2-3 часа да се отърсят и да се избършат със суха вълнена кърпа.

Погрижете се за вашите дървени мебели и те ще ви служат дълго време, ще ви радват с блясъка и красотата си!

Източник: kostovi.bg

Scroll to Top