Факти и митове за автомобилното аудио – мултимедия за кола

Има много добра информация за автомобилните аудио системи, която всеки може да достъпи онлайн. Уви, част от тази информацията се казва невярна. До подобна може да достигнете и само ако слушате разговор между момчета. Такива може да не са експерти, а просто да стоят и да си говорят за аудио системи и мултимедия за кола.

Ето няколко факта и митове за автомобилните аудио системи:

  • Високоговорителите на вратата на вашия автомобил могат да предложат добро качество на звука – това е факт.

Вратата рядко е проблемът, когато става дума за качество на звука. Това е високоговорителят, който е във вратата. Основният проблем е, че няма да искате насочен високоговорител във вратата на колата, освен ако не държите ушите си на краката си. Стига да се придържате към средните тонове на вратата, не би трябвало да имате проблем.

  • Размерът на конуса на вашите високоговорители може да варира – това е мит, поне ако искате балансиран звук.

Ако не ви пука, дали може да чуете само баса, тогава субконусът ви може да е огромен, а високочестотните високоговорители да са малки.

  • Решетките на високоговорителите на вратата убиват качеството на звука – Друг мит.

Това обикновено отново се свежда до качеството на високоговорителя във вратата. Друго нещо, което трябва да имате предвид е дължината на вълната. Звуците с дълга дължина на вълната няма да бъдат повлияни от тези решетки.

  • Колко бас е твърде много

Когато става въпрос за музикални ентусиасти, мнозина имат чувството, че няма такова нещо като твърде много бас. Ако се чувствате така, вероятно не сте изпитали това, за което говорим. Ето няколко начина да разберете, че трябва да намалите баса на вашата мултимедия за кола:

Причинява увреждане на слуха

Забелязвате ли, че имате повече проблеми със слуха в определени ситуации, като например в претъпкана стая? Появата на увреждане на слуха често кара човек да не може да различи думи, преди да прогресира до по-нататъшно увреждане. Проверявайте редовно ушите си и регулирайте силата на звука, ако започнете да изпитвате загуба на слуха.

Може да го почувствате (не по добър начин)

Може да е приятно и да усетите баса си, освен просто да го чуете. Въпреки това, има граница, когато зъбите ви се чувстват сякаш тракат в главата ви или стомахът ви прави трикове. Добре е да усещате малко баса, но никога не трябва да е неудобно.

Твърде много за пространството

Звуковите вълни отскачат и продължават. Ако имате твърде много бас в твърде малко пространство, вълните могат да се пресичат, докато или не се компенсират, или се надграждат. Така че, ако музиката ви започне да звучи и се чувства добре и басът стане твърде силен, или намалее с времето, просто имате твърде много за вашето превозно средство. Компактна кола със свити прозорци изисква по-малко бас от лодка с отворена кабина по водата.

Източник: bgauto.eu

Scroll to Top