Как минава един ден в почистване на двор

Прекарването на ден събота е чудесна възможност да подредите мислите си за почистване на двор. Имаме куп идеи как да организирате почистване със съседите си такава акция. Тях може да прочетете в нашата статия.

Екипът на izvozvane.com вярва, че красивите и чисти домове и места могат да ни направят малко по-щастливи. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да включите съседите си в деня на почистването, да накарате всички да се гордеят с вашия местен двор и да го погледнат по различен начин.

Почистване на двор

Малко почистване никога не вреди – дори ако е за всяка къща на същата улица като вас! Ако внезапно искате почистване на двор и да организирате ден за почистване, имаме няколко съвета на склад за вас. Придайте на двора си спретнат вид, който ще зарадва вас и вашите съседи.

Как да включим съседите в екологични проекти и да почистите двора

Обществената дейност и участието на хората е най-важното в организацията на самото почистване на двора. Защо не поканите съседите си на кафе и да не обсъдите как може да превърнете двора в светло, чисто и приятно място за разходка?

Ето няколко идеи как да организирате ден за почистване на двора със съседите си:

Изберете ден и час, които са подходящи за всички – изпратете покана в календара, за да избегнете ситуации, в които всички са заети.

Начертайте план: запишете кой от съседите, за коя територия ще отговаря. Ако например има отделна зона, която е особено замърсена или поражда опасения за безопасността на вас и вашите съседи, почистете я заедно на първо място. Може да започнете с малки площи, като един парк или улица.

Помислете, какви почистващи препарати ще ви трябват

Списъкът може да включва от торби за боклук, ръкавици, почистващи препарати и т.н.

Разпространете новината, сред съседите си!

Може да раздадете листовки, да създадете събитие в социалните медии или дори да рекламирате в местния вестник, за да организирате подобни социални проекти. Можете да изпратите имейл или да създадете специална страница в социалните медии, посветена на тези екологични проекти, така че хората да могат да се свържат с вас относно деня за почистване.

Преди да организирате ден за почистване на двора, уверете се, че всички съседи са ви отговорили за графика на свободното си време и информация кой и какво ще носи със себе си за почистване. Това ще е необходимо за по-ефективно планиране.

Може дори да организирате по-големи екологични проекти, обхващащи други дворове, ако координирате усилията си правилно.

Идеи за организиране на ден за почистване на двора

След като вече знаете как да съберете всички съседи за вашия проект, помислете какво още може да направите заедно, за да възстановите красотата на заобикалящата ви среда.

Дори разчистването на малка площ ще ви помогне да разкриете красотата на вашия двор и да поставите основата за бъдещи проекти. Може да започнете, като подредите цветните лехи или премахнете стикерите от стълбовете.

Други ще са вдъхновени от красотата на заобикалящата ги среда и ще станат по-уважителни към околните райони и може би дори ще се присъединят към вас в подпомагането на по-големи екологични проекти, като например подреждане на паркове. Такива задачи обикновено включват събиране на отпадъци около и вътре в храсти, косене на трева и засаждане на цветя.

Могат да се организират големи социални проекти за почистване на големи натрупвания от боклук

Голямата обществена работа изисква оборудване като гребла, лопати, торби за боклук и ръкавици. Помолете съседите да донесат свои собствени или уредете местните органи за почистване да ви помогнат да осигурят подобни артикули. Това ще е от полза за по-ефективно почистване на боклука, около пътеките и обществените зони. Може да потърсите и професионални услуги на адрес: https://www.izvozvane.com/pochistva-dvorove.

Съберете се и върнете красотата на своя двор!

Съвет:  Преди да използвате, който и да е почистващ продукт, първо прочетете инструкциите на продукта и тествайте, върху малки участъци, за да избегнете повреда.

Scroll to Top