5-те най-добри съвета за почистване на дома и почистване на мазе

За почистване на мазе и още 5 от най-добри съвета за почистване на дома ще ви разкажем днес… Вижте в следващите редове: Разхвърляните домове ни карат да се чувстваме по-стресирани и тревожни. Безпорядъкът в домовете ни може значително да повлияе на това как се чувстваме в ежедневието си и правилното почистване ще ни предпази.
Поддържането на чист и подреден дом е лесен начин за намаляване на ежедневния стрес, но дори почистването на къщата или едното почистване на мазе, може да причини за безпокойството някой.

Нашите топ 5 съвета за почистване на дома са точно тук:

Събрахме 5-те най-добри средства за почистване на дома, за да ви помогнем да направите процеса безболезнен. Накарайте къщата си да блести с тези професионални трикове, дадени ни от depo.bg за почистване на дома:

  1. Използвайте повече микрофибърни кърпи

Микрофибърът не само е по-добър при почистване на повърхности от гъби, хартиени кърпи и други подобни, но също така може да се пере в пералня и бързо съхне. Това означава, че е по-малко вероятно да съдържа бактерии. Белият оцет е страхотен многофункционален почистващ препарат, когато се смеси с вода и препарат за съдове.

Използването само на вода убива до 99% от бактериите и е около три пъти по-ефективно от традиционните почистващи кърпи.

  1. Почиствайте разливите и оправяйте бъркотията на мига

Поддържайте кухнята чиста всеки ден, за да предотвратите излизането на нещата извън контрол. Да се ​​отървете от ежедневното натрупване на безпорядък и бъркотия също ще ви помогне да избегнете кръстосано замърсяване.

Дръжте микрофибърна кърпа наблизо, за да можете незабавно да избършете разлятото. Тогава течностите няма да се втвърдят и да станат десет пъти по-трудни за почистване по-късно.

  1. Използвайте сода за хляб, за да почистите по-трудните замърсявания

Използването на микрофибърна кърпа е идеално за почистване на малки бъркотии по кухненските плотове и уреди, но препоръчваме сода за хляб за по-големи замърсявания, свързани с храна. За целта поставете сода за хляб в килера си, за да премахнете натрупването на мазнини.

Избършете всички покрити с мазнина места с кърпата, напръскана със сода за хляб. След няколко минути избършете мястото с чиста, влажна кърпа, за да отстраните остатъците.

  1. Почиствайте зоните с голям трафик няколко пъти седмично

Поддържайте банята си чиста ежедневно, точно както правите кухнята си, за да улесните по-дълбоките, по-редки почиствания.

Погрижете се за малка домакинска работа, преди да е станала голяма. Погрижете се за тоалетната, ваната и подовете. Обърнете внимание на гърба на тоалетната. Тъй като това е една от най-засегнатите от микроби зони, трябва да я почиствате поне два пъти седмично.

Все още не сте убедени, че трябва да почиствате тоалетната по-често? Помисли за това. Всеки път, когато пуснете водата, тоалетната вода и отпадъците се смесват, освобождавайки кълба от микроби във въздуха, утаявайки се из цялата тоалетна.

  1. Поддържайте хола си чист от прах, като се фокусирате върху скритите зони

Вие и вашето семейство ще прекарвате по-голямата част от времето си в хола, така че трябва да свършите старателна работа там, когато почиствате дома. Уверете се, че сте уцелили всяко място, като местите мебелите си, докато вървите. Организирайте всичко така, че да почиствате с прахосмукачка и да бършете пода отдолу, където се намират мебелите, преди да ги преместите обратно.

Уверете се, че достигате до тези труднодостъпни места, които са събирали прах през цялата година. Не забравяйте да почистите с прахосмукачка и под възглавниците!

Трябва да почиствате с прахосмукачка под мебелите и между възглавниците в хола си поне веднъж месечно, за да останете пред кривата. Правете тези задачи на всеки две седмици, ако вие или член на семейството страдате от алергии.

Източник: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia

Scroll to Top