Извозване на боклука – как да намерим професионалисти

Конкуренцията на пазара за събиране на отпадъци от апартаменти и обезвреждане на боклука в големите градове е интензивна и може да не е лесно да се намерят достойни изпълнители.

Събиране на отпадъци от апартаменти – потърсете онлайн

Ако искате да намерите надеждни професионални изпълнители, първо разгледайте сайта:

Трябва да се посочи адресът на офиса, а не само телефоните на диспечерите.

На сайта трябва да се публикуват снимки на реално извършена работа, служители, машини с фирмени лога. Подобен тип сайт, може да видите тук: https://www.xn--80apb8af1ae.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5. Ако целият дизайн на сайта се състои от колажи със стандартни стокови снимки, тогава компанията най-вероятно няма нито служители на пълен работен ден, нито собствени превозни средства.

Добре е, ако сайтът съдържа истински благодарствени писма от доволни клиенти.

Какво да посочите при поръчка

Не забравяйте да обсъдите всички подробности за поръчката още на етапа на подаване на поръчка по телефона. Първо, имайки добра представа за обхвата на работа, компанията ще ви изпрати хамали с необходимата квалификация, превозни средства с необходимия капацитет, необходимото оборудване, инструменти и опаковъчни материали. Второ, веднага ще разберете повече или по-малко точната цена на услугите и ще се застраховате срещу неприятни изненади. За да може диспечерът да изчисли сумата възможно най-точно, може да изпратите снимка на апартамента по имейл, чрез WhatsApp, Viber или други начини, тип месинджъри.

Извозване на боклука

Никога не се задоволявайте с предплащане. Както хамалските услуги, така и демонтирането със сметоизвозване се заплащат винаги при завършване на работата. Само измамниците могат да изискват плащане за извозване на отпадъци предварително, да поискат депозит „за резервация на кола“.

Когато говорите с оператора, разберете:

Има ли ограничения за санитарното състояние на апартамента. Големите специализирани компании работят при всякакви условия – в апартаменти с хлебарки, плъхове, мухъл, останките от живота на минали собственици.

Възможно ли е да поръчате демонтаж на конструкции, осигурени ли са опаковъчни материали за отпадъци.

По кое време и в кой ден от седмицата може да се работи. Повечето от тези услуги работят денонощно, 7 дни в седмицата. Въпреки това е по-добре да започнете рано сутринта, тъй като след 21-22 часа няма да е възможно да демонтирате довършителни материали и да преместите обемисти предмети по верандата поради шумове.

По какви ставки се изчислява и от какво зависи общата сума

Как липсата на товарен и/или пътнически асансьор влияе на цената.

Автомобили, с каква вместимост има в автопарка на фирмата. По-добре е веднага да поръчате кола „с марж“, за да не се налага да правите няколко полета и съответно да плащате за нея.

Фирмата има ли договори със законни сметища и преработвателни предприятия.

Има ли договор. Официалната регистрация е добър показател за надеждността и добросъвестността на изпълнителя.

Ако имате сравнително голям обем работа, направете заявка поне няколко дни преди датата, която ви харесва. Така гарантирано ще получите правилния брой товарачи, подходящ транспорт и оборудване.

Какво получаваме в резултат

Разбира се, събиране на отпадъци от апартаменти и извозване на боклука

В повечето случаи почистването на жилищното пространство от боклука отнема 1-2 дни. В резултат на това клиентът получава на свое разположение апартамент, който е напълно готов за живеене или допълнителен ремонт. И, независимо от състоянието, в което са били помещенията първоначално.

Източник: Чистачи.соm

Scroll to Top