Почистване на дворове – рязане на храсти и дървета полезни идеи и съвети за дизайн на градината

Започвайки с почистване на дворове – рязане на храсти и дървета и някои полезни съвети може да трансформирате своята градина. Такава може лесно да се превърне в нещо неповторимо, уникално и завладяващо. Вижте тези:

Идеи и съвети за дизайн на градината:

Проектът за трансформиране на вашата градина, който започва с почистване на дворове – рязане на храсти и дървета, трябва да стане приоритет. Разбира се, няма да е готова за една нощ. В нея ще има много подробности, които трябва да имате предвид, а добрата новина е, че има безброй решения и идеи за реализиране.

И в редовете по-долу сме подготвили практично, просто и ефективно ръководство. Него можете да използвате, когато се нуждаете от нотка на вдъхновение в това отношение.

Какви функционалности може да има градината

Преди да вземете необходимите материали и инструменти и да започнете да подреждате самата градина. За целта трябва да съставите план за действие и да помислите, първо, с цел преобразуване на това пространство.

В зависимост от това, но и на повърхността, която имате, може да планирате местата в градина предназначени за развлекателни дейности. Това ще са местата, където да направите различни тематични зони и да внесете някои мебели.

Зона за барбекю

Зоната, в която ще инсталирате оградка, маса и столовете, трябва да бъдат покрити. За предпочитане е да са с прибираща се пергола, която да ви помогне да си вършите работата, независимо от метеорологичните условия. Също така в съответното пространство можете да излеете фундамент, изработен от камък или цимент. По този нада разграничите района възможно най-добре. Мобилизирайте мястото, украсете го с растения, фенери или различни осветителни инсталации. Така ще изглежда възможно най-приветливо. На такова място може да организирате най-хубавите срещи с приятели.

Място за игри

Създаването на детска площадка (и не само) може да се направи много бързо. Всичко, което трябва да предвидите е да имате безплатен градински ъгъл и да инсталирате различни аксесоари за забавление. Люлки, пързалка, батут, детска кошара или къщичка на дърво или дори дървени кутии, където малките да играят. Това може да стане само с няколко от нещата, които може да внесете в това пространство. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е, че детската площадка трябва да бъде възможно най-весела и цветна, така че да не вреди. В нея може да има няколко балона, декоративни топки или възглавници в различни нюанси.

Езерце или басейн

Ако имате щедра земя, може също да помислите за инсталиране на малко езерце или басейн (можете да построите такъв от нулата или да го купите готов, изисква се само неговото сглобяване). За миниатюрното езеро трябва да изкопаете дълбока яма, над която след това да излеете цимент. След като материалът изсъхне, напълнете езерцето с вода и украсете краищата му с камъни (изберете няколко размера, от много големи до малки) цветя. Ще изглежда страхотно!

Можете също така да превърнете пространството си в цветна градина. В такава може да засадите зеленчуци или няколко овощни дървета, за да създадете малка овощна градина. Със сигурност идеята винаги да имате пресни продукти. Това звучи примамливо, но за да го приложите, трябва да проверите дали почви и климат са благоприятни за отглеждането на определени видове растения.

Не на последно място може да имате градина, в която акцентът е върху външния вид, върху дизайна на мястото. В този случай ще бъде от съществено значение да се избере стил на подреждане. Стилът трябва да отговаря на архитектурата на къщата, защото в крайна сметка, дворът не е нищо повече от външно разширение на вашия дом.

Разбира се, в зависимост от наличната площ и ресурси, може да създадете своя двор и градина по начин, който служи за няколко цели. Важно е, сметка да създадете пространство, в което да се чувствате добре и да използвате точно, както искате.

Още много добри идеи може да видите тук: izvozvane.com.

Scroll to Top